Palo Santo – Sveti les

palo santo

Palo Santo – Sveti les

Les Palo Santo pridelujejo iz drevesa bursera graveolens, ki sodi v družino mirovk (Burseraceae) in raste na obali Južne Amerike. Postopek predelave je zamuden, saj šele po nekaj letih, ko drevo odmre, začnejo iz njega pridobivati kadila in eterično olje.

Palo Santo dobesedno pomeni “Sveti les”. Ustvarja prijeten sveže dišeč dim s pridihom mete in citrusov. Njegov vonj odganja komarje, mravlje in druge insekte.

Poleg tega ga šamani v Južni Ameriki že tisočletja uporabljajo za zdravljenje raznih bolezni, za čiščenje in odstranjevanje negativne energije ter za odganjanje zlih duhov. Zaradi izjemnih lastnosti je bil zelo cenjen pri Inkih.

Palo Santo – uporaba

Tradicionalno se ga uporablja za lajšanje splošnih prehladnih obolenj, simptomov gripe, stresa, astme, glavobola in vnetij. Odlično pa se obnese pri lajšanju psiholoških težav, kot so tesnoba, depresija ter čustvene bolečine, saj pomirja napetost in razburjenost.

Uporabljamo ga lahko tudi pri ritualih, ker čisti negativne energije in ima podobne zdravilne lastnosti kot žajbelj. Pravijo, da odganja slabe duhove in privablja dobre. Prav tako Palo Santo spodbuja ustvarjalnost in prinaša srečo tistim, ki se odprejo njegovi magičnosti.

Palo Santo kot naravno kadilo

Priprava

Za prižiganje Palo Santo palčke uporabite svečo ali vžigalnik. Držite palčko pod kotom 45 stopinj ter usmerite konico navzdol proti plamenu. Pustite, da gori približno 30 sekund do 1 minute, in ogenj nato upihnite, iz taleče palčke pa se bo sprostil gost, aromatičen dim.

Čiščenje energijskega polja

Pred ritualom se sprostite in se osredotočite na svojo namero. Nato z dimom tleče palčke in namero očistite svojo energijsko polje. Palčko pomikajte okoli svojega telesa in se dlje čas zadržite na tistih mestih, kjer začutite, da bi bilo to potrebno.

Čiščenje prostorov

S palčko se pomikajte po svojem delovnem prostoru, domu, avtomobilu, spalnici ali kjerkoli, kjer bi radi opravili obred energetskega čiščenja.. Bogat vonj vas bo navdal z občutkom miru in notranje jasnosti. Hkrati pa je Palo Santo tudi čudovita dišava za prostor.

Zaključek

Ko končate, odložite palčko Pala Santa v ognjevarno posodo iz kovine, stekla ali keramike, ali bolj tradicionalno, morsko školjko. Ugasnila se bo sama.

Palo Santo čaj

Palo Santo čaj tradicionalno pripravljajo za umirjanje imunskega in živčnega sistema in za hitrejše okrevanje od bolezni. Posebej blagodejno deluje ob različnih prehladnih obolenjih, vnetjih, bolečinah v želodcu ali pri težavah s prebavo.

Dobro deluje pri lajšanjih fizičnih bolečin in vnetij, saj vsebuje visoke koncentracije D-limonena in monotropenov.

Kako ga pripraviti

Vzemite palčko Pala Santa ter jo z nožkom nastrgajte v skodelico. Potrebujete približno za eno čajno žličko ostružkov. Prelijte jih z vročo vodo in pustite nekaj minut, da se iz lesa sprosti olje. Dlje kot boste pustili stati, močnejši bo okus. Sladkajte po okusu. Ostružke lahko večkrat prelijete.

Ko čaj spijete, pa ostružke prihranite, posušite ter jih nato prižgite – kljub temu, da so bili uporabljeni kot čaj, bodo še vedno oddajali prijeten vonj.

Palo Santo olje

Uporablja se za lajšanje prehladov, simptomov gripe, stresa, astme, glavobolov in vnetij. Prav tako se dobro obnese pri lajšanju čustvenih težav, depresije in tesnobe. Eterično olje Palo Santo je odlično za aromaterapijo in se lahko doda kopeli ali masažnemu olju. Lahko pa ga uporabljate kot čudovito naravno dišavo.

Kje kupiti Palo Santo

Najdete ga po trgovinah po vsej Sloveniji. Naročite pa ga lahko tudi preko spleta na povezavi Kotiček pod srečno zvezdo.

palo santo sveti les

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja