Homeopatija

Homeopatija

Homeopatija je celostni sistem zdravljenja, ki temelji na načelu zdravljenja podobnega s podobnim. Bolezen obravnava kot težnjo telesa, da s homeopatskimi mehanizmi vzpostavi ravnovesje. Homeopatska zdravila delujejo tako, da že obstoječe odzive telesa na bolezen še dodatno potencirajo.

Način homeopatskega zdravljenja je razvil nemški zdravnik dr. Samuel Hahnemann.

Homeopatska zdravila in njihovo učinkovanje

Homeopatska zdravila so pripravljena iz naravnih substanc mineralnega, rastlinskega in živalskega izvora. Opis učinkovanja določenega zdravila, ki ga v homeopatski terminologiji imenujemo slika zdravila, je seznam možnih učinkov – simptomov, ki jih povzroči homeopatsko zdravilo.

Homeopatska zdravila se preizkušajo na zdravih prostovoljcih. Med preizkusom se beležijo simptomi in znaki, ki jih zdravilo povzroči. Zbrani podatki o učinkovanjih homeopatskih zdravil so zbrani v tako imenovani zbirki materija medika. Homeopatsko zdravilo pri zdravem človeku povzroči podobne simptome in znake, kot jih ima bolnik.

Kako izberemo ustrezno homeopatsko zdravilo

Notranja energija organizma skrbi za normalno delovanje. Ko je notranja moč organizma oslabljena, zbolimo. Pojavijo se različni simptomi in spremljevalni bolezenski znaki. Ustrezno zdravilo izberemo glede na simptome in ostale spremljevalne znake bolezni po načelu podobnosti. Bolniku bo pomagalo tisto homeopatsko zdravilo, katerega učinki so najbolj podobni bolezenskim znakom. Natančen opis bolezenskih znakov v homeopatiji imenujemo slika bolezni, zato sta način zdravljenja in izbira zdravila za enako bolezen pri različnih posameznikih različna. S homeopatskim zdravljenjem okrepimo in podpremo telo, ki se na bolezen odzove prešibko.

Priprava homeopatskih zdravil

Homeopatska zdravila se pripravijo iz homeopatskih surovin z redčenjem matičnih tinktur, nato sledi dinamizacija oziroma potenciranje raztopin, to je mešanje s stresanjem. Redčenje in potenciranje se izvaja po korakih. Vsak korak redčenja vsebuje del potencirane raztopine iz prejšnjega koraka. Z vsakim korakom je homeopatski pripravek močnejši, čeprav je količina matične tinkture manjša. Za redčenje matičnih tinktur se običajno uporablja voda ali raztopina alkohola.

S potenciranjem dosežemo, da:

  • zdravilne učinkovine, ki so v nerazredčeni obliki strupene, postanejo neškodljive in nimajo več toksičnih učinkov,
  • želeno energijsko zdravilno moč oz. zdravilno informacijo aktiviramo, dinamiziramo in okrepimo,
  • snovi, ki v nehomeopatski obliki nimajo zdravilnega učinka, postanejo učinkovita zdravilna sredstva.

Homeopatske potence

Poznamo različne potence homeopatskih zdravil, ki se razlikujejo glede na razmerje in stopnjo razredčenja pripravka: razmerje 1 : 10 (D-potence), razmerje 1 : 100 (C-potence) in razmerje 1 : 50000 (LM- oziroma Q-potence). Z vsakim korakom redčenja, se stopnja pripravka poveča za ena (primeri potenc D12, C30). Višje potence zdravil, ki so pravilno izbrane, delujejo hitreje in potrebujejo manj ponovitev.

Kako shranjujemo homeopatska zdravila?

Zdravila je potrebno hraniti v temnem, suhem in hladnem prostoru. Zaradi posebnega načina izdelave, homeopatska zdravila ne smejo biti izpostavljena sevanju, zato jih ne smemo hraniti v bližini mobilnih telefonov, televizije, wifi-signalov in vtičnic. Ko jih nosite v torbici, jih ovijte z alu folijo.

Več o zaščiti pred sevanjem si preberite na Orgonit – transformator sevanja >>>

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja