Kamena strela ali gorski kristal

Kamena strela ali gorski kristal

Kamena strela je slovenski izraz za prozorno oziroma belo obliko kremena v kristalni obliki. Izraz »kamena strela« nakazuje na dejstvo, da kristal »raste iz kamna«. Čiste in prozorne kamene strele najdemo najpogosteje v gorah, zato se zanje uporablja tudi ime »gorski kristal«.

Najdišča kamene strele so po celem svetu, najbolj znana pa so predvsem v Alpah, na Madagaskarju, Braziliji, Rusiji, Maroku, Indiji in Avstraliji. V Sloveniji so lepe kristale kamene strele našli v Crngrobu, na Črnem vrhu nad Polhovim Gradcem, na Slivnici pri Cerknici in na Hrastniku pri Škofji Loki.

Antični misleci so verjeli, da so kristali kamene strele led, ki je tako globoko zamrznjen, da ga ni mogoče staliti.

Kamena strela je eden najbolj znanih kamnov. Pogosto se uporablja pri izdelavi nakita.

V ponaredkih se kameno strelo zamenjuje s steklom. Steklo je precej mehkejše od kamene strele, zato lahko s kameno strelo v ponaredek (steklo) zlahka zarazimo.

Kamena strela in delovanje

Energijsko ozračje izboljšuje na vseh ravneh. V telesu krepi energijske pretoke in prizemljuje. Čisti energije, ki so se nabrale v preteklosti., povezuje dogajanje na fizičnem in duhovnem nivoju. Je odličen prevodnih energije.

Na poškodovani koži pospešuje obnovitvene procese .

Čisti energije drugih kristalov in povečuje njihovo delovanje. Stabilizira energijska polja. Njene vibracije uravnavajo človekovo energijo in jo povezujejo z energijami kozmosa.

Primerna je za energiziranje vode (kot eliksir iz kristalov). Takšen eliksir krepi imunski sistem in nas poživi, zato ga je najbolje piti zjutraj.

Z meditacijo s kameno strelo boste okrepili svoje cilje, pomagala vam bo pri čiščenju blokad vseh vrst. Čo jo boste uporabili v kombinaciji z drugimi kristali, boste okrepili njihovo moč.

Čiščenje

Ker nase veže negativno energijo, jo je potrebno čistiti večkrat, kot ostale kristale (priporočljivo je vsaj enkrat tedensko). Čistimo jo pod tekočo vodo. Z energijo pa jo polnimo tako, da jo čez noč izpostavimo polni Luni.

kamena strela izdelki
Kotiček pod srečno zvezdo
kamena strela rastišče
Rastišča kamenih strel

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja