Palica

element: zrak – ogenj
smer: jug
spol: moški

Tradicionalno jo odrežemo iz enoletnega drevesa z enim zamahom ob sončnem vzhodu v sredo, dolžina palice pa je po tradiciji razdalja med komolcem in konicami prstov.

Palica je simbol volje in moči. Na palico izrezljamo vzorec, glede na namen uporabe. Magi imajo običajno več palic iz različnih vrst lesa. Uporabljajo se palice iz lesa ciprese, hruške, hrasta, akacije, leske, vrbe, jesena. Cipresino palico, na primer, uporabljamo pri ritualih za pospešitev zdravljenja.

Običajno se uporabljajo lesene palice, lahko pa uporabite palico iz drugačnega materiala, tudi kovinsko.

Uporablja se za:

  • sklenitev kroga
  • kanaliziranje energije
  • klicanje
  • blagoslov
  • manifestiranje in spreminjanje duha v materijo, koncepta v formo, ideje v realnost

Posvetitev palice:
Magična palica se napolni z močjo volje maga. V pripravljeno palico usmerite svojo voljo. Poskusite se poistovetiti s palico. Zamišljajte si, da je vsa moč, kot tudi moč vaše volje, zbrana v palici. Ta vizualizacija naj poteka najmanj pet minut. Ko boste vzeli palico v roke, se bo aktivirala vaša moč in zgodilo se bo, kar si želite, da bi se zgodilo. Po posvetitvi je palica pripravljena za uporabo.

Čez nekaj časa polnjenje ponovite in z vsakim polnjenjem stopnjujte moč energije. Palico lahko polnite tudi z magnetizmom, elementi, posebnimi kvalitetami itd.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja