Orodja

Orodja so pripomočki, ki nam pomagajo pri izvajanju magičnih obredov. Tradicionalno čarovništvo jim pripisuje izjemno velik pomen.

Orodje lahko izdelate sami, ga kupite ali uporabite predmete, ki jih že imate. Če ga izdelujete sami, uporabite naravne materiale. Pred uporabo je potrebno orodje posvetiti, da se prepoji z vašo energijo. Po opravljenem obredu ga ne sme uporabljati nobena druga oseba. Vsako neznano orodje, ki ga dobite, morate pred uporabo očistiti, ker je lahko prepojeno z negativnimi vibracijami.

Orodja pomagajo ustvariti vzdušje, ki je potrebno pri ritualu. Pri usmerjanju pozornosti na določeno orodje se ozavesti moč, ki jo orodje simbolizira.

POSVETITEV

Posvetimo vejo v čarovno palico, čašo v kelih, nož v čarovni nož, lonec v kotel. Posvetitev je kratek obred, ki posveti orodje za posvečeno delo.

Posvetitev lahko opravite tako, da položite orodje na oltar in okoli sebe odprete krog. Lahko ga narišete z mečem oziroma ga narišete v domišljiji. S tem ustvarite sveti prostor v obliki krogle, kjer se srečata svet ljudi s svetom boginj in bogov. Zmešate sol in vodo in s tem poškropite orodje. Pri tem rečete: “Nož, prenešen si v krog transformacije. Od slej bodi moj čarovni nož.” S predmeti ravnajte spoštljivo, prepojite jih z vibracijami. Na koncu obreda zaprite krog.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja