Rituali

Izvajanje ritualov je proces, ki od nas zahteva, da se naslonimo na svoje notranje občutke. Zato naj bodo dani nasveti le opora, ki vam bo pomagala najti način, kako se sprostiti, umiriti in ustvariti magično povezavo med vami in ciljem, ki ga želite doseči.

PRIPRAVA NA RITUAL

1. Prostor

Izberite miren prostor, kjer si boste uredili tempelj, ki je lahko začasen ali stalen. Potrebujete mizo oziroma podlago, ki bo predstavljala oltar. Oltar lahko pogrnete z obrednim prtom in nanj postavite pripomočke, ki jih boste potrebovali med ritualom.

2. Pripomočki

Pripomočki, ki jih uporabljamo pri ritualu, nam pomagajo, da se osredotočimo na namero. Podobno, kot se igralec opre na svoje osebne značilnosti, da odigra vlogo. Vsak pripomoček oziroma orodje, ki ga uporabljamo v ritualih, moramo pred uporabo posvetiti. Nekateri pripomočki so sestavni del rituala, druge pripomočke, za katera menite, da vam bodo pomagali pri vizualizaciji, dodajte po lastni presoji:

  • Pred pričetkom rituala lahko prižgete svečo. Barvo sveče izberemo glede na namero. Rdeča in rožnata barva simbolizirata ljubezen, zelena in rjava barva sta povezani z denarjem, modro barvo povezujemo z zdravjem, belo barvo pa z zaščito. Uporabimo lahko tudi svečo prepojeno z ustreznimi eteričnimi olji oziroma ovito z ustreznimi zelišči.
  • Uporabite lahko ustrezno kadilo, ki bo pričaralo čarobno vzdušje.
  • Vašo fotografijo ali lutko lahko uporabite kot simbol, s katerim boste med ritualom ustvarili magično povezavo.
  • Uporabite lahko tudi orodja.

3. Ritual

Poskrbite za mirno okolje in se prepričajte, da vas med ritualom ne bo nihče motil. Če je potrebno, zaklenite vrata in izključite telefone.

Lahko se na začetku skopate in se s tem simbolno očistite vsakodnevnih obremenitev, stresov in omejitev. Predstavljajte si sebe kot posodo iz katere izpraznite vse negativnosti in tako ustvarite miren, prazen prostor v katerem bo lahko vzkalilo nekaj novega. Uporabite lahko dišeče kopeli oziroma ustrezna zelišča, ki vam bodo pomagala pri sproščanju in vizualizaciji. Po kopanju si nadenite čista oblačila.

Opravite ritual. Bodite čim bolj kreativni. Zavedajte se svoje edinstvenosti in jo vključite v ritual.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja