Bazilika

Bazilika

Ocimum basilicum

Čarovne lastnosti: Nošenje listov bazilike v žepu ali denarnici nam prinaša bogastvo. Če želimo privabiti kupce v trgovino ali lokal, jo položimo na prag ali v blagajno. Če prašek bazilike posujete po partnerju, mu s tem preprečite varanje. Bazilika ščiti pred škodljivimi in negativnimi vplivi. Za izganjanje negativne energije iz hiše zažgite baziliko. Za temeljito čiščenje in zaščito sebe in vašega doma posujte malo bazilike v vsak vogal hiše in si jo dodajte v kopel. Včasih položimo manjšo količino bazilike v vsak prostor v hiši. Čarovnice so pred letenjem popile pol kozarca soka bazilike.

Medicinska uporaba: Uporabljamo jo za zdravljenje želodčnih krčev, bruhanja, vročine, mrzlice, glavobolov, kašlja, menstrualnih bolečin, zmanjševanje želodčne kisline, za zdravljenje ran na črevesju, za zdravljenje pikov insektov in za izločitev strupa. Z oljem bazilike zdravimo akne.

Botanika: Uspeva v suhem, sončnem okolju in bogato hranljivi zemlji. Je enoletnica. Režite vrhove, da napravite košato rastlino.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja